Products

Products

Filozofie

Oamenii comunică. Comunicarea este cum învăţăm, cum împărtăşim cunoştinţe, cum ne înţelegem cu alţii. Şi majoritatea comunicaţiei nu are loc aleator, ci sub formă de conversaţii. Motivele acesteia sunt evidente: conversaţia furnizează un context bogat, o structură flexibilă şi o schimbare rapidă de informaţii. De exemplu, acum există cel puţin patru implementări de server, librării Jabber pentru o largă varietate de limbaje, şi clienţi Jabber pentru orice de la Amiga până la Windows. Adiţional, serviciile Jabber sunt folosite de mii de domenii publice din Internet sau private din intranet-uri şi se estimează că sunt peste de un milion de utilizatori ai mesageriei instante oferite de Jabber în toată lumea.

Tehnologia a fost îndelung folosită pentru a facilita conversaţia dintre oameni şi pentru a ne aduce mai aproape de interacţiunea directă pe care o avem în "viaţa reală". Scrierea de scrisori, majoritatea formelor de transport, şi telefonie au fost toate folosite pentru discuţii cu alţii. Mai nou, discuţiile sau mutat pe domeniul tehnologiilor de Internet ca e-amil-ul şi chat-ul, amândouă permiţând oamenilor să mărească aria şi scopul discuţiilor şi să contacteze oameni pe care nu i-ar fi putu contacta înainte.

Internetul, aşa cum toţi ştim, este un nou mediu de comunicare, conectând oameni, aplicaţii, conţinut. De la început conversaţiile persoană-la-persoană au jucat un rol imens în dezvolatrea Internet-ului. Odată cu inventarea World Wide Web-ului în 1990, motorul care propulsa toată reţeaua a devenit Web-ul ca platformă de livrare de conţinut. Apoi aplicaţiile au ocupat prim-planul, aşa că oamenii au început să se înregistreze la aplicaţii de genul E*Trade, Amazon.com şi eBay. Recent Internetul a început să fie din nou folosit pentru conversaţii. Dar aria şi amplitudinea conversaţiilor s-a extins imens faţă de începutul reţelei.